lördag, maj 10, 2008

spårvagnsresan

En glittrande playboykanin och två bröst upptryckta till hakan. En dialekt som avvek från allt annat och ett sönder blonderat hår som hela tiden skakades tillrätta. Två ögon som flörtade med varje människa av manligt kön som passerade genom vagnen och ett par händer med sönder bitna naglar som höll krampaktigt om stark ölen.

"The guard" stod tryckt i grön text på den lila tröja. Tandställningen glimmade i kapp med ögonen när han presenterade sig för alla kvinnor. "Innan tolv, jag hinner dit innan tolv!" Han viglade till och satte sig brevid den tunna flickan, pratade fort, så fort att ingen hann höra vad han sa. Sen log han igen, och flickan log tillbaka.

Mannen var alldeles för gammal för att stöta på tjejen med playboykaninen och de två upptryckta brösten, men det sket han i för han hade druckigt alldeles för mycket öl och bråkat alldeles för mycket med sin fru. Så han försökte, tappert, men misslyckades varje gång. Hon satte sig ner, längst fram.

Skruvade upp The Killers "Mr Brightside" och fortsatte från min plats i spårvagnen betrakta dessa människor och stilla undra: hur ser de på mig?
!kärlek

Inga kommentarer: